fredag 24. juli 2015

Perfekte øyeblikk

A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory.
Leonard Nimoy


Ikke mye tid til blogging for tiden, det er ferietid og familien er samlet her i Huset i skogen, både store og små, og barnebarna bidrar til stadighet til perfekte øyeblikk.

Også været har bidratt til god stemning. Vi har hatt sol og tørt vær i godt over én uke nå, og det trengte hagen - virkelig! Syrinene blomstrer endelig, likeså valmuene, og en enslig, men likefullt nydelig peonknopp er i ferd med å springe ut. Nyplenen er tett og flott, og... ja, på tross av et trasig utgangspunkt i vår og en elendig sommer værmessig: Det gror i hagen vår her nord, og lykkelige er vi for det.

Nedenfor følger et bilderas av Hagen i skogen slik den fremstår for øyeblikket. Det sies at det tar syv år å skape en hage. Vår er inne i sin fjerde sommer, og har ennå noen år på seg før vi kan kalle det en etablert hage. Store deler av hagen er dessuten fremdeles naturtomt/villniss. Veldig mye er nyplantet i år, i og med at mange planter og stauder ble oppspiste av mus i vinter, og hagen trenger tid på å etablere seg på nytt. Men likevel; selv om vi aldri vil få det så frodig og flott som sørpå, er det fantastisk kjekt å oppleve at man får planter til å trives og gro her nord i sone 7-8.

Så, hvis du har lyst: Velkommen inn på en liten, virtuell hagevandring hos oss.

¨


Ha en fin sommer videre, dere òg!

3 kommentarer:

  1. Guri malla så fint som dere har fått det allerede. Intet mindre enn imponerende! Har man engasjement, pågangsmot, glød og lidenskap kan man få til det utroligste. God ferie fortsatt og håper været forblir stabilt fint en tid fremover.

    SvarSlett
  2. Det var litt av en flott hage! Så vakkert alle veier med nydelige samplantinger og så velstelt. Takk for omvisningen. Hilsen fra Liv

    SvarSlett
  3. Så utrolig fint du har det. Her ligger det mange arbeidstimer bak. Gøy å se hvor grønt og frodig det kan bli bare man satser på de riktige sortene.

    SvarSlett