onsdag 20. april 2016

Terrasseliv

20. april. Vi er én uke inn i sommerhalvåret, og, vel, ja...dere ser nu bildene nedenfor. For mange er april synonymt med vår, ja, vårmåneden fremfor noen. For hagere synonymt med hagestell, planting, raking, plenklipping, kirsebærtrær i blomst...For oss her nord er den i alle fall lys...På Svalbard er det midnattssol fra i dag (natt...). Om ca én måned er ho tilbake her hos oss også, så joda, det er vår her nord òg!

Som mange med meg, synes jeg våren er den beste årstiden. Når det er slike fine dager som i dag, er det godt å kunne sitte ute, kjenne solvarmen på ansiktet, ledsaget av en kopp te og et par hjemmelagde knekkebrød. Og selv om snødekket fortsatt ligger som ei tykk vinterdyne rundt huset, kjenner jeg vårtilfredsheten sige inn. Terasselivet kan vi i alle fall starte, og det er deilig.

Hagelitteraturen er funnet fram, vi håper blant annet å kunne starte dyrking i pallekarmene våre i år. Den som lever får se, som min mor pleide å si. No stress - foreløpig i alle fall.Det er absolutt ikke feil å kunne sette seg ut i pysjen og drikke morrasteen. Det er det gode liv for meg! Og selv om gradestokken ikke viser mange gradene over null, er det varmt og deilig i sola.

Til og med Solsengene er funnet fram. Optimismen kan ingen ta fra oss, og drømmen om en herlig vår og sommer lever i beste velgående - som hvert år på denne tiden. 

Snøen smelter sakte men sikkert, og snart er terrassene snøfrie. Her må jeg bemerke at begrepet tid som kjent er relativt, så når jeg sier snart, så kan det muligens her dreie seg om noen uker... Med bare et-par-tre-fire grader i lufta må jeg nok smøre meg med mye tålmodighet istedet for høy solfaktor.

Men det gjør ingenting, jeg kan godt fordrive tid i sofahjørnet, under et pledd, mens jeg planlegger hagesesongen - og gleder meg - for neste uke kommer russevarmen:
http://www.nordlys.no/her-kommer-russervarmen-er-bare-a-gjore-klar-grillen/s/5-34-405451

Ha en fin vårdag, der du er.
Janna

1 kommentar:

  1. Hei Janna. Jeg hørte det har vært mye snø i Nord Troms i vinter. Jeg er nemlig opprinnelig fra Oksfjordhamn, men er vokst opp i Tromsø, og de siste sy årene bosatt i Tønsberg. Men det er gøy med hage, enten man bor i nord eller sør. Pallekarmdyrking er gøy, håper du lykkes. Håper også snøen forsvinner snart hos deg, men i mellomtiden får du kose deg på terrassen. Hilsen Rita (http://ritasfryd.blogspot.no)

    SvarSlett