torsdag 17. mars 2016

Vår i sikte?

På kalenderen står det vår, men naturen sier noe annet, noe du får bekreftet hvis du tar deg en titt ut gjennom vinduene her i Huset i skogen. Vi er omgitt av meterhøye snøskavler i min del av verden, og det er lite som minner om vår når jeg stikker nesen utfor døra.

Men likevel; dagene er blitt merkbart lengre her nord, og temperaturen den siste uka har ligget stort sett på pluss-siden. Om ikke altfor lenge kan vi begynne å håpe på is- og snøsmelting, tining av bakken i hagen. Er vi heldige er det snøfritt her til St. Hans... nei, det var en spøk, men seriøst; det er så mye snø rundt Huset i skogen og i Hagen i skogen, at jeg ser for meg at det vil ta sin tid før vi kan gjøre noe som helst annet enn å skufle snø ute.Men det er jo mange andre hyggelige sysler man kan gjøre for å nyte den våren man har: Så sommerblomstfrø, planlegge en ferie og ta en tur, for eksempel.

Enn så lenge gleder jeg meg over naturens hvite, rene skjønnhet, her jeg sitter, godt og varmt inne mens stormen herjer ute. Jeg velger å glemmer bekymringene i hverdagen og tømmer tankene. Konsentrerer meg om å nyte hverdagen her og nu.

Tradisjonelt er våren positivt ladet. Et symbol for barndom, for å våkne opp av dvalen og for oppblomstring. Så jeg er optimistisk, det å ha en rolig morgenstund er fint, og jeg vet at dagene vil bli enda lengere, lysere og til slutt: varmere og snøfrie! Og snart er det påske, trivelige sysler står for døren.


Uansett; om det er snø, regn eller sol i din del av verden; nyt dagen og drøm om late, soldisige, varme sommerdager i hagen.

Vennlig hilsen
Janna

1 kommentar:

  1. Jammen er det store forskjeller i værbildet her til lands! Her i sunnhordland har det vært vår en god stund nå, så her er vi ute i hagen og steller! Håper snøen smelter og du får vår snart du også! Ha en fin helg!

    SvarSlett