søndag 4. oktober 2015

Vinter i emning

Bittersøte oktober. Denne bløte, til tider skitne, blad-sparkende, perfekte pausen mellom sommer og vinter.

Den tiende måneden i året. Den mest ekte høstmåneden. En måned midt imellom. Sommeren er garantert over. Det er snart vinter her nord, men ikke riktig ennå, selv om vi i dag våknet opp til minusgrader. En liten forsmak på hva vi har i vente. Gradestokken kommer nok ikke til å vise så mange grader over null i dag, og denne søndagens prosjekt blir å tømme potter og krukker for sommerblomster, vaske dem og stue dem vekk for vinteren.

Det er tydelig i hagen at vi har entret den årstiden der solen trekker tilbake sitt livgivende lys. Vindene oppstår, bladene faller, og naturen rundt oss synker inn i et forfall som til tider er forførende vakkert.

Har du lyst til å bli med på en virtuell tur i seinhøsthagen vår, så værsågod; bla deg nedover. Her finner du bilder tatt i dag tidlig. 

Bærene til edelrogna rakk nesten å bli modne.Duehodene rakk også så vidt å starte blomstringen før frosten satte inn. Håper de er tidligere ute til neste år.
Tiden for hvit gløgg og varme pledd er kommet, og jeg gleder meg til månedene fremover. Snuggle-time!

Ha en fin oktober, du òg!
Vennlig hilsen 
Janna

2 kommentarer:

  1. Du skriver så stemningsfylt og vakkert at du får meg også til å glede meg til den litt ugreie tiden vi har foran oss nå frem mot en ny livbringende vår.

    SvarSlett
  2. Så flotte høstbilder! Nydelige høstfarger i hagen din. Her ute på øyene på vestlandet har ikke frosten satt inn ennå. I dag har vi hatt sol og blå himmel,og 15 pluss. Men trærne gulner og feller løv, så høst er det her også. Ha en fin dag :)

    SvarSlett