lørdag 12. september 2015

Siste rest av sommer

September er vanligvis en kjøligere, mer gusten måned enn august. Men selv om vi merker at dagene er blitt kortere, har denne helga hittil vært eksepsjonelt varm og fin. Hadde det ikke vært for at sola er mye lavere på himmelen, og knapt når over furutoppene rundt oss, kunne det vært midt på sommer'n. 

Jeg nyter denne bonusen i fullt monn, og mens jeg ikke kan gjøre det jeg hadde planlagt for sesongen på grunn av helseplager (begynne å plante løker for neste års hagegleder, for eksempel), kan jeg gjøre det jeg har gjort best den siste tiden: Sitte med hodet mest mulig i ro,  - egentlig bevege meg minst mulig generelt - og gjøre det beste ut av den gjenværende varmen mens jeg kan! Det har i dag betydd å nyte terrasselivets gleder. Godt selskap har jeg i dag hatt av mannen, vi inntok horisontalen der ute allerede til frokost, og har bare flyttet oss i takt med solas gang rundt huset.

Og utsikten synes vi ikke vi har noe å klage på. Hagen fremstår som mer frodig enn vi kunne våge å drømme om i vår da vi tok musenes vinterherjinger i syne.

Trykk gjerne på bildene for å se dem i større format.


Selvsådde stemorsplanter klamrer seg fast til rosekurvens utside. Vet ikke hvor de kommer fra, her finnes ikke en eneste stemor ellers i hagen... Sjarmerende uttrykk, synes jeg. 
 Skabiosaen og stjerneskjermen blomstrer ennå.


 De vakre høstfargene er begynt å vise seg.

"From little seeds do forests grow"...


 Denne septemberhelga har bydd på en Indiansommer, så vi må fremdeles vanne. Godt at mannen trør til med slike ting òg!


 Her skal det bli grønnsakshage - til neste år.

Ha en fin helg videre, du òg.

Vennlig hilsen
Janna

2 kommentarer:

  1. Så nydelige og stemningsfylte bildet, Sommer i september sier vi ja takk til.

    SvarSlett
  2. Flotte bilder av en frodig hage. Vi har også fått noen solrike dager nå i september. Godt med litt sommerforlengelse.

    SvarSlett