torsdag 3. september 2015

Om eufori og skogens gull

I dag tidlig fikk jeg en overraskelse det er til å bli oppløftet av. En kollega kom inn på kontoret mitt med en stor kurv full av sopp og spurte om jeg ville ha... Ville ha? Jeg ville mer enn gjerne overta denne kurven med saftige, gyllengule, ferske kantareller! Tenk at noen bare gjør sånt! Helt fantastisk!

Jeg elsker våren når den kommer. Men jeg liker også veldig godt høsten når den kommer. Hva jeg liker best? Det er vanskelig å si. Begge gir meg et adrenalinrush. Våren med sin gjenfødelse av naturen, frø som vokser og blir til levende planter... Men høsten - det er noe knasende sprøtt, frisk og spennende med høsten og den mørke årstiden vi går inn i.

Og ikke minst: Utsiktene til å sanke bær og sopp. Men hittil har det vært lite av den slags å finne i skogen. Det har vært en kald sommer, og august var ekstremt tørr. Men med de siste dagers regn - og sjansen for mer de kommende dagene - er håpet om en god soppsesong utover i september likevel til stede.Av litt av soppen jeg fikk i dag, laget jeg en enkel, men deilig middag: Omelett med smørstekte kantareller, fløte, løk, hvitløk og sprøstekt bacon.Sjekk ut denne linken for supergode oppskrifter med sopp:
http://www.dagbladet.no/2009/08/21/magasinet/mat/brimi-mat/oppskrift/oppskrifter/7748949/


I morgen blir det skogsopp-suppe til middag... uhmmm... jeg gleder meg allerede.

Ha en fin helg, dere òg!

3 kommentarer:

  1. God helg til deg også, Janna. Den så aldeles nydelig ut, omeletten med sopp. Jeg har ikke funnet noe særlig med sopp i år på Sørlandet der jeg bruker å plukke. Det er synd, for det er så uendelig godt. Jeg liker også høsten om den er tørr, kjølig og fin. Problemet på Jæren er at det er så mye regn og vind ofte.

    SvarSlett
  2. Rause kollegaer og skogens gull. Kan det blir bedre:)

    SvarSlett
  3. Så heldig du var da!!! :) Sopp er herlig. og kan brukes til mange retter :)

    SvarSlett