fredag 19. august 2016

Virtuell hagevandring i Hagen i skogen

Huset i skogen har hatt flere beboere enn vanlig denne sommeren, men de siste gjestene; eldste datter i huset og to skjønne barnebarn, reiste mandag kveld denne uka. Hus og hage ble stille (noe vi nøt i omtrent én kveld) og savnet av et halvannet år gammelt "fangban" og intrikate spørsmål om Egypts pyramider og megalodoner fra en nysgjerrig og vitebegjærlig seksåring, som bestefar og bestemor stadig lot seg sjarmere- og imponere av (og lett engasjerte seg i for å finne svar på), er stort og sårt. Men slik er livet, og er vi heldige, kommer de snart tilbake.

De som har barnebarn skjønner hva jeg mener; det er en ubeskrivelig stor glede å være live-in-besteforeldre, men også ubeskrivelig hektisk. Det er derfor du ikke har hørt mye fra meg i sommer - vi har vært opptatt med å "spise dessert"...

I ledige øyeblikk har vi puslet i hagen, ofte sammen med ungene, det har vært å betrakte som pauser og rekreasjon, og jeg har kost meg grundig. Og tross et begredelig utgangspunkt etter musenes herjinger sist vinter, kom de fleste vekstene seg, og nu i august er hagen grønn og frodig.

Har du lyst, er du nedenfor velkommen på et virtuelt besøk i hagen i skogen. Bildene er dessverre ikke de beste, den linsa jeg bruker mest i hagen ble ødelagt da jeg falt med kameraet i hendene da vi var i Budapest i vår, og den jeg her har brukt, egner seg best til nærbilder. Men trykker du på bildene får du dem opp i et større format, og det hjelper litt på inntrykket.


Været har denne uken vært fantastisk, godt over 20 grader flere dager i strekk, og vi går inn i helga med håp om enda noen slike herlige dager. Ha en fin helg, du òg.

Vennlig hilsen
Janna

5 kommentarer:

 1. Hagen deres i skogen er intet mindre enn IMPONERENDE, Janna. Så uendelig flott og koselig det ser ut der. Virkelig en hage til å gå INN i. Vi har ofte snakket om det, Mannen og jeg, at vi er fascinert av hager man kan gå inn i. Med tanke på hvor i landet dere bor, ja så er det ekstra imponerende.

  Det du skriver om barnebarn går rett inn i mitt mormorhjerte. Mine to små og foreldrene var hos oss på hytta en liten uke. Da de dro var det deilig og stille og jeg fikk ryddet opp, men jeg hadde ikke før fått lagt fra meg støvsugeren, ja så var savnet der allerede. Jeg er så uendelig glad for at de ikke bor så langt fra meg så vi ses jo relativt ofte.

  Heldigvis for deg så er tekonologien på vår side og kan by på skype og FaceTime, så noe er blitt bedre gjennom tidene.

  Ønsker dere en herlig helg og på gjensyn.

  SvarSlett
 2. Det er så utrolig flott!! Nydelige blomster og vekster...og jeg liker stiene dere har arbeidet opp! Dere har virkelig fått en besøkshage, hvor en kan gå rundt og nyte!
  Kjenner meg igjen i beskrivelsen av koselige besøk av bbarn mm...det er hektisk, men samtidig så trivelig:)
  Nyt sensommeren videre, godt varmegradene kom:)

  SvarSlett
 3. Mange fine bilder, kjekt å få være med på hagevandringen. :) Ha en fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. For en fantastisk hage dere har. Så mye variert og med et svært personlig preg. Takk for turen! Pottene med friske farger fanget blikket mitt. Sånt liker jeg. En herlig vitamin coctail:)
  God uke.
  Jannicke

  SvarSlett
 5. For en flott hage du har og så mye fin stein da gitt. Det liker jeg vettu :)

  SvarSlett