søndag 10. april 2016

Tinarsnø og søndagskos

Nå er det vår. Vår? Ja, vel, slik vi definerer berepet her nord, så. For det snør. Store, våte filler daler ned fra høyere sfærer, legger seg tungt til hvile på restene av vinteren. For ei lita stund. Før de sakte smeltes bort av ei strålede, men ambivalent sol. Ho leker gjemsel, lokker og lurer, prøver å få meg ut i sofakroken. Men neitakk. Eg kjenner til det her. Før eg får hivd på meg, er ho borte igjen. For i dag er det snøtinarvær. Eg holder meg innendørs. Baker brød, tenner stearinlys og vet at dette er nødvendig. Enda et sjumilssteg i retning sommer.


Tinarsnø. Et begrep som er en del av den optimismen vi her i landsdelen er nødt til å klamre oss til når vi ser bilder av krokus, drivhus i full flor, grønne plener, terrasselunsjer, vaklevorne humler i ekstatisk vårrus, og, ja... alt annet enn en hage dekt med opptil meteren med snø, som blidt, ivrig og totalt uten empati, blir presentert på diverse sosiale medier vi selvplagere ikke klarer å la være å frekventere i disse dager. 

De av oss som ikke lar oss overvelde, som ikke går i hi igjen, som ikke blir grønne (!) av misunnelse over at vår- og sommersesongen sørpå starter minst to-tre måneder tidligere enn hos oss her nordpå; vi gleder oss storsinnet likevel og vet, som sagt, at dette er en del av syklusen; heeeelt normalt med andre ord, og at nu, ja nu er det ikke lenge til våren med et begrepsmessig innhold gjenkjennbart for søringene, er her. Tipper den kommer sånn ca. den 29. mai, varer et par-tre dager, og så er det sommer!Som sagt, vi koser oss innendørs. Snart skal vi spise lunsj. Nybakt, lunkent brød, nylaget juice og tilslørte skogskjerringer er ikke feil på en snøtinardag.


Trivelig å snuggle seg sammen i sofaen og lese hageblogger. 

Drømmen om verdens beste hagesommer - enda en gang - kan ingen ta ifra oss!
Etterpå skal vi prikle. Det har vi aldri gjort før, så det klarer vi helt sikkert...

Vi har sådd inne for første gang, så dette er en prøve, men blir artig å se om det blir noe av dette...
Ha en fin søndag, dere òg.

Vennlig hilsen
Janna

2 kommentarer:

 1. Det er nok slik ja, dere går over fra vinter til sommer "over natta":)
  Her har det snødd i to netter, men den har ikke lagt seg...isekaldt, men sola er oppe.
  Jeg er slapp på prikling..bør gjøres, men jeg kaster de over i større potter når jeg ser de ligner på planter:))..flytter de ut på dagtid, inn til kvelden..for å styrke dem;)
  Nyt årstida videre, den skifter plutselig utseende:)

  SvarSlett
 2. Oi...jeg får nesten litt vondt av dere når jeg ser all den snøen. Her har vi jo allerede klippet plenen, men jeg vet ikke hva som er verst eller best. Her på Jæren har vi skjelden noen vinter å snakke om. Derimot har vi veldig mye regn og vind året rundt og noen ganger kjennes det ikke som vi har sommer i det hele tatt. Vi bruker å si at vi har 10 grader St.Hans og 10 grader på julaften og det er ofte ikke langt fra sannheten heller. Lykke til med de nyspirte plantene. De ser jo flotte ut.

  SvarSlett