tirsdag 10. mai 2016

Vinteren er død

She wore her yellow sun-bonnet,
she wore her greenest gown;
she turned to the south wind
and curtsied up and down.


She turned to the sunlight
and shook her yellow head,
and whispered to her neighbour:
"Winter is dead."

                                          A.A. Milne

Våren har ankommet Hagen i skogenTenk; allerede, vi er jo bare såvidt forbi den første uka i mai! Det er tidlig det! Jeg er kanskje en smule sarkastisk nu, for egentlig føles det som om det er på tide; nede i bygda ligger de et par uker foran oss, minst! Her oppe er vi vel antagelig helt i rute.

Men uansett, vinteren har måttet gi seg her i skogen i dalen! Hvem skulle trodd det for bare litt over én uke siden? Da lå snøen som en tykk dyne rundt huset og klamret seg fast. Og selv om det var kaldt i lufta tidlig på morgenen i dag igjen, og det fremdeles ligger noen snøflekker tilbake hist og her, så erklærer jeg herved at vinteren er døøød, og at sommeren sakte, veldig sakte, er på vei - selv om det kanskje ikke ser ut som det - riktig ennå...

Men mange av buskene og trærne i hagen står fulle av bristeferdige knopper og bjørka i skogen er full av bittesmå museører. Tror faktisk vi kommer til å ha blad på trærne til 17. mai, og det har vi jammen ikke hvert år! 

Det er nesten litt sensuelt, det som forgår ute nå. Kveldene er lange og nesten dagslyse; om en ukes tid har vi sol 24/7, men likevel foregår det et fasinerende spill av lys og mørke utenfor soveromsvinduene, kontrasten av lyd og bevegelse mot fred og ro; fuglekvitteret og hviskingen i skogen. 

Jeg gleder meg til alle de visuelle, duftende og taktile kvalitetene det å drive med haging byr på. Det å hage, plante, er nesten litt som å drive med magi, det innebærer forventning og overraskelser... og en total, men hengiven, overgivelse til naturen. 

Janna

1 kommentar:

  1. Nå får jeg bare lyst å si halleluja og amen! Ingenting er mer fantastisk en en gryende vår med sitt nye vidunderlige, friske og helt ubrukte liv. Den beste årstiden av alle med sine gryende forventninger og glede av alt som ligger i, og foran oss, hver dag.

    SvarSlett