onsdag 22. juni 2016

Kaldt og vått - og litt rosa - i hagen

“How much hope, expectation, and sheer hard work goes into the smallest success! There is no being sure of anything except that whatever has been created will change in time…” 
May Sarton

Kalenderen viser at vi om en ukes tid er ferdig med årets første sommermåned - i morgen feirer vi midtsommer, faktisk, men det er ikke mye som minner om sommer værmessig her nord for tiden. Hele juni så langt har vært våt og kald; det er ikke mange timene temperaturen har krøpet over 10-tallet.

Men grønn er en fin farge, og det er i alle fall grønt ute. Plengresset er så blitt så langt at gubben muligens må ta fram ljåen for å få klippet det - når det tørker opp en gang. Kan ta tid...


Det er i år, som de foregående år, mange ting å ta tak i utendørs, utallige prosjekter venter på å påbegynnes eller ferdigstilles, men det er ikke veldig fristende å være ute og jobbe i hagen når temperaturen ligger på 6-7 grader og regnet øser ned.

Men, jeg er en ukuelig optimist...mesteparten av tiden...og jeg anser meg selv som rimelig praktisk anlagt. Etter litt sturing og kjenning på værsjuka, må jeg ut og krype og kjenne på søla, så å si, og bruke det jeg vet: Det går bra! Det ordner seg! Det er slik jeg tilnærmer meg jobben min som lærer, og det er slik jeg praktiserer hagearbeid. Å holde optimismen foran meg og i sentrum har tjent meg godt opp gjennom årene, og det er denne balanserte tilnærmingen jeg bruker for å planlegge mine hageprosjekter. Det tillater meg å fokusere mer, og tillater meg å prøve (og feile) og ikke begrense meg så mye. Jeg tillater meg å være inspirert, se hva som er mulig, istedet for hva som begrenses av de breddegradene vi bor på.
 

Min nye, fine, veeeldig rosa trillebår, som gubben her en dag kom hjem til meg med (vet ikke helt om det stiller i samme klasse som støvsuger i julegave...?), men som jeg ble kjempeglad for  - og glad av - siden jeg har ønsket meg et slikt sukkertøy lenge, står foreløpig pent parkert og nyvasket i det som skal bli grønnsakshagen. Men den kommer nok til å bli brukt - eller kanskje jeg bare slenger meg oppi og lar gubben trille på meg...

Ha det godt i hagen, uansett vær!
Vennlig hilsen
Janna

1 kommentar:

  1. Optimisme er en god ting å være i besittelse av, selv om det av og til holder hardt. Det blir nok sommer i år også, dog kanskje ikke helt som man ønsker den skal være. Lykke til videre i hagen.

    SvarSlett