Å opparbeide en plen er, i alle fall for våres del, et langtidsprosjekt. Vi ønsker egentlig ikke å ha så mye plen, vi vil helst ha flere hageganger, stier og grus, men tomta er relativt stor, og mens vi jobber med saken(!) ser vi oss nødt til å anlegge plen; sand og jord er noe dritt, mens grønt er skjønt... Så vi fikk så smått - endelig - begynt med en del av hagen i fjor. Og i helgen har vi frest opp et nytt område. Vi har fjernet ugress, store steiner og røtter, og i løpet av uken er målet å få fylt på med ren, gjødslet, ny jord på toppen, samt planere. Så skal det såes.
... før Stein har måket opp rusket og rasket og trillet det vekk. Ekteskapelig samarbeid på alle nivå. |
Men det er et møysommelig arbeid. Ennå gjenstår det å fylle på kompostjord, og tromle, men vi håper det blir bra, og at vi om noen uker kan sitte og se gresset gro! |
Det blir en del stein til overs. |
Noen av steinene jeg tok vare på i fjor. De ligger nå til pynt under en syrinbusk. |
10 kubikk kompostjord skal spres utover, manuelt... med trillebår og spade, ... |
... men enn så lenge får redskapene hvile. |
Blir såå flott! Mye arbeid ja; vi bor i et område av Trondheim som heter Steinan, og sannelig raket vi stein:)) Nå er plena så gammel, at den burde vært lagt på nytt, men det skjer ikke!
SvarSlettDere er virkelig såå flinke til å stå på og få det flott! Lykke til, klem:)
Dette kommer til å bli veldig flott! Spesielt at dere lager organiske former på stiene, samt at dere beholder bjørk og småtrær enkelte steder på plenen.
SvarSlettLykke til videre :-)
For en spennende tomt. Hvor i verden ligger Reisadalen?
SvarSlettHilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com
Hei! Dette kommer jo til å bli flott! Og vakre steiner får en ikke nok av i en hage. Skal bli fint å følge med videre i hageplanleggingen deres.
SvarSlettLykke til:-)