onsdag 13. mai 2015

Er hagen din alt du hadde håpet på?

Hva er status for hagen din? Er den inviterende? Ønsker du å tilbringe så mye tid du har anledning til i den? Eller ser den ut som et takras, og føles hagearbeidet bare som noe uvelkomment ork? I så fall er det på tide å ta kontroll og gjøre noen endringer. Hagen din skal fungere for deg - ikke omvendt!

Det er alltid arbeid som skal gjøres i enhver hage. Men hvis hagen din virkelig leverer, kan slike ta-vare-på-oppgaver være hyggelige, noe du ser fram til å gjøre, slik at hvert øyeblikk tilbrakt i hagen din blir en ekte glede.

Og det handler ikke bare om voksende planter ... faktisk; når du tenker på en hage, tenker du automatisk på planter? De fleste av oss gjør kanskje det, men en hage er mer enn bare en samling av planter. En funksjonell hage er en integrert og meget brukende del av ditt hjem, et rom - ute. Kort sagt er hagen en verdifull ressurs - bokstavelig talt, fordi den kan øke verdien av ditt hjem! 


Så: Bestem deg for hva du vil at hagen skal være for deg. Tenk gjennom hva slags hage du vil ha. Lag gjerne skisser. Har du barn eller barnebarn og ønsker deg en en hage for lek og spill, eller står fred og ro høyere på ønskelista? Er grønnsaksdyrking viktig? Vil du hage som krever myke arbeid, eller en som klarer seg med et minimum av stell?

Uansett hva du ønsker deg er, la dette bli det året du virkelig begynner å nyte hagen din! Haging skal ikke være stress. Det skal være avkobling og glede. Og man trenger ikke at alt skal være fullkomment. Hage er et evighetsprosjekt, haging er livsstil, og målet er prosessen underveis. 

Jeg ønsker deg en lykkelig hagevår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar