lørdag 16. mai 2015

Musefest

Snøen er så å si borte her i Hagen i skogen, hvilket jo er herlig. Nå kan vi òg starte hagesesongen! Men, i takt med snøen som har forsvunnet, har det dukket opp hauger med gress, avgnagde kvister, muselort og museganger over alt i hagen. 
 Og i går kveld, da vi tok oss en runde for å se hvordan det står til med med vekstene våre, oppdaget vi til vår gru at ca. 25-30 av brydbuskene er ødelagte av mus! 
 Musebol som dette har vi observert mange av! Dette er restene av det som i fjor var et kirsebærtre.
Mange prydbusker er rundbarket til langt opp på stammen, de få løkvekstene jeg hadde er det bare skallet igjen av, og et par roser, klematis og mange, mange stauder er helt oppspiste; ikke en gang røttene er igjen!


Musene har virkelig hatt det festlig i vinter her i hagen.


Er det noen som vet råd for dette? Hva kan vi gjøre for å forhindre at hagen vår også neste vinter blir spist opp av mus? 


4 kommentarer:

 1. Oi...dette var forferdelig og hjerteskjærende å høre. Jeg har ingen gode råd akkurat nå. At mus spiser på den måten vinterstid har jeg aldri hørt før. Uff og uff...jeg har ikke ord.

  SvarSlett
 2. Har dessverre ingen råd, ikke hatt det problemet..
  Har denne våren hatt trefelling...vår hage er vel 30 år gammel, og da har en del trær blitt for store..mye etterarbeid pågår..
  Må da være en side som kan gi råd om dette..er en fb-side (sikkert flere) om hage også..

  SvarSlett
 3. Åh, hvor det synd for jer:( Med alle jeres fine træer og blomster. Og alt jeres fine arbejde! Jeg har ikke råd, andet end katte til mus. Og så har jeg hørt, hvor svært det er - men også dejligt! - at anlægge have i en skov fra en anden blog: ´Vandre blandt ege´. Men her er det ikke mus, som er problemet (de har kat), men rådyr. De spiser nye fine skud på træer osv, mange træer og stauder går ud som følge af det. I Danmark er man nærmest nødt til at have hegn rundt om sin have - og køkkenhave - hvis man bor i en skov. Det kan også ske, hvis man har fritgående høns - hvilket også er absolut hyggeligt! - men også de hygger sig med forskellige afgrøder. Det må man ligesom tage med. Og hegne ind, der hvor man kan.
  Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe jer bedre, komme med flere råd. Håber, I finder en løsning.
  Varme tanker fra Laila

  SvarSlett
 4. Ps: Hønsene bor selvfølgelig indenfor om natten pga. ræve.

  SvarSlett